Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Συνάντηση υπευθύνων ΕΚΦΕ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 20/6/2019 στο ΕΚΦΕ Πρέβεζας συνάντηση των υπευθύνων ΕΚΦΕ Άρτας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Κερκύρας, Λευκάδας και Πρέβεζας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχε και χαρακτήρα γνωριμίας με τους νέους συναδέλφους που στελέχωσαν τα ΕΚΦΕ Ιωαννίνων και Άρτας, έγινε ενημέρωση για της δράσεις της ΠΑΝΕΚΦΕ (EUSO, πείραμα Ερατοσθένη, επιτροπές σύνταξης εργαστηριακών ασκήσεων Γυμνασίου και Λυκείου, κ.ά.), παρουσιάστηκαν νέες πρότυπες πειραματικές διατάξεις, έγινε ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών σχετικών με πειραματικές δραστηριότητες και διαδικασίες, και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες κοινών δράσεων των ΕΚΦΕ μας. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε:
1. Την καθιέρωση μιας ετήσιας συνάντησης των υπευθύνων των αντίστοιχων ΕΚΦΕ με χαρακτήρα ενημερωτικό για τις δράσεις που κάθε ΕΚΦΕ πραγματοποίησε, υποστηρηκτικό για τα όποια τυχόν προβλήματα αντιμετώπισε την αντίστοιχη Σχολική χρονιά, αλλά και για το συντονισμό επόμενων δράσεων.
2. Τη διεξαγωγή από την επόμενη χρονιά ενός κοινού διαγωνισμού πειραμάτων για μαθητές της Γ' Γυμνασίου από Σχολεία που υποστηρίζονται από τα αντίστοιχα ΕΚΦΕ. Σε αυτή τη φάση ο διαγωνισμός θα διεξάγεται από κάθε ΕΚΦΕ τοπικά, αλλά με κοινά θέματα, για τα ΕΚΦΕ που συμμετέχουν, και κοινή ημερομηνία διεξαγωγής. Αυτή η επιλογή προέκυψε αφενός για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα μετακίνησης των μαθητών σε άλλη πόλη για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, και αφετέρου γιατί ένας τοπικός διαγωνισμός μπορεί να είναι ανοικτός σε περισσότερες ομάδες μαθητών.



Πιστεύοντας πως τέτοιου είδους συναντήσεις και κοινές δράσεις μόνο θετικό πρόσημο μπορούν να έχουν στην υποστήριξη της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών -τον κύριο αν όχι μοναδικό λόγο ύπαρξης των ΕΚΦΕ- θα θέλαμε να παροτρύνουμε και τους υπευθύνους ΕΚΦΕ άλλων περιφερειών σε ανάλογες συνεργατικές δράσεις.
Τελειώνοντας, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω τη συμμετοχή στη συνάντηση του Νίκου Παναγιωτίδη, πρώην υπευθύνου ΕΚΦΕ Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου