Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Τοπικός διαγωνισμός EUSO 2017

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 10-12-2016 ο Τοπικός διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας. Ο τοπικός διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη φάση της 15ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών - EUSO 2017. Σκοπός του ήταν η επιλογή μιας ομάδας μαθητών που θα εκπροσωπήσει την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη.
Στον τοπικό διαγωνισμό συμμετείχαν 5 ομάδες μαθητών: δύο από το 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, μία από το 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας και μία από το ΓΕΛ Μαργαριτίου. Οι ομάδες εξετάστηκαν διαδοχικά σε πειραματικές δραστηριότητες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας αποτελούμενη από τους/τις μαθητές/τριες: Γεώργιο Θεοχάρη, Ζάρρου Βικτωρία και Κοτσίνα Βασιλική. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, ενώ την 3η και 4η θέση κατέλαβαν αντίστοιχα οι ομάδες του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας (Β' ομάδα) και του ΓΕΛ Μαργαριτίου.

Η ομάδα 2ου ΓΕΛ Ηγ/τσας που κατέλαβε τη 2η θέση
Η ομάδα ΓΕΛ Μαργαριτίου που κατέλαβε την 4η θέση
Η ομάδα 1ου ΓΕΛ Ηγ/τσας που κατέλαβε την 3η θέση
Η ομάδα 1ου ΓΕΛ Ηγ/τσας που κατέλαβε την 1η θέση
ΤΟ ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας θέλει να συγχαρεί όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και ιδιαιτέρως την ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας που κατέλαβε την 1η θέση.
Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους καθηγητές: κ. Ιωάννου Γεώργιο, Μακρυγεωργάκη Μαρία, Μπακάλη Ανίτα, Παπαευθυμίου Βασιλική και Τσουμέτη Χρήστο για τη βοήθεια που προσέφεραν στη διοργάνωση και διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου